Lasagnesaus

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit lagen pasta, vlees, groenten en een heerlijke saus. De saus is een belangrijk onderdeel van de lasagne en maakt het gerecht heerlijk smakelijk. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke lasagnesaus.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram gehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat de saus op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Breng de saus op smaak met extra zout en peper.

6. Gebruik de saus om je lasagne mee te maken.

Eet smakelijk!

Lasagnesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven