Lasagne vegetarisch

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat veel mensen graag eten, maar het kan ook vegetarisch worden gemaakt. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke vegetarische lasagne kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram ricotta
– 500 gram geraspte kaas
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenpuree
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie.

5. Begin met een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag ricotta, een laag tomatensaus en een laag geraspte kaas.

6. Herhaal deze stappen totdat de ovenschaal vol is.

7. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

8. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

9. Laat de lasagne afkoelen voordat je deze serveert.

Eet smakelijk!

Lasagne vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven