Lasagne met gehakt

Lasagne met gehakt is een heerlijk Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een avond met familie of vrienden. De saus is heerlijk en de lasagnebladen zorgen voor een heerlijke bite. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke lasagne met gehakt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 500 ml kippenbouillon
– 500 gram lasagnebladen
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, suiker, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Vet een ovenschaal in en leg hierin een laag lasagnebladen.

6. Voeg hier een laag gehaktsaus aan toe en strooi hier wat geraspte kaas over.

7. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

8. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

9. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

10. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je deze serveert.

Eet smakelijk!

Lasagne met gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven