Lasagne bladen

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende lagen pasta, saus en kaas. De basis van elke lasagne is de lasagne bladen. In dit recept leer je hoe je zelf lasagne bladen kunt maken. Je hebt hiervoor bloem, eieren, olijfolie en zout nodig. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke lasagne maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 4 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem in een kom en voeg het zout toe.

2. Voeg de eieren toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.

3. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne lap.

5. Snijd de lappen in rechthoekige stukken van ongeveer 10 bij 15 cm.

6. Leg de stukken op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Bak de lasagne bladen in een oven van 180 graden gedurende 10 minuten.

8. Laat de lasagne bladen afkoelen en gebruik ze vervolgens in je lasagne.

Eet smakelijk!

Lasagne bladen

Geef een reactie

Schuiven naar boven