Lasagne bechamel

Lasagne bechamel is een heerlijke Italiaanse klassieker die iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit verschillende lagen pasta, bechamelsaus en kaas. Het is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten. Hieronder volgt een recept voor lasagne bechamel.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 ml melk
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 500 gram gehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

5. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Maak de bechamelsaus door de boter te smelten in een pan. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de melk toe en roer tot de saus dik en glad is.

7. Vet een ovenschaal in met boter.

8. Begin met een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag gehaktsaus en een laag bechamelsaus. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.

9. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

10. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

11. Laat de lasagne afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Lasagne bechamel

Geef een reactie

Schuiven naar boven