Lasagna vegetarisch

Lasagna is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat veel mensen graag eten, maar het kan ook vegetarisch worden gemaakt. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke vegetarische lasagna kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram ricotta
– 500 gram geraspte kaas
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenpuree
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie.

5. Begin met een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag ricotta, een laag saus en een laag geraspte kaas. Herhaal dit proces totdat de ovenschaal vol is.

6. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven.

7. Bak de lasagna in ongeveer 30 minuten gaar.

8. Serveer de lasagna met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Lasagna vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven