Lasagna spinazie

Lasagna spinazie is een heerlijke, smakelijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je hele gezin zal waarderen. Deze lasagna is gevuld met spinazie, ricotta kaas en een heerlijke tomatensaus. Het is een geweldige manier om je familie te verwennen met een gezonde maaltijd. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram spinazie
– 500 gram ricotta kaas
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten koken.

5. Voeg de ricotta kaas toe en roer goed.

6. Vet een ovenschaal in en leg een laag lasagnebladen op de bodem.

7. Voeg een laag van de spinazie-ricotta mengsel toe en bedek met een laag lasagnebladen.

8. Herhaal deze stappen tot je geen ingrediënten meer hebt.

9. Bedek de bovenste laag lasagnebladen met wat extra tomatensaus.

10. Bak de lasagna in de oven gedurende 30 minuten.

11. Serveer de lasagna warm met wat extra tomatensaus.

Lasagna spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven