Lapis

Lapis is een traditioneel Indonesisch gebak dat wordt gemaakt met verschillende lagen van kleurrijke, zoete deeg. Het is een populaire traktatie die wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Deze versie van lapis is gemaakt met een basis van kokosmelk, suiker, bloem en eieren. De lagen worden gebakken in een oven en vervolgens geserveerd met een topping van gesmolten boter en kaneel.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kokosmelk
– 2 kopjes suiker
– 2 eieren
– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 kopje gesmolten boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Meng de kokosmelk, suiker, eieren, bloem, bakpoeder en kaneel in een grote kom.

3. Vet een ovenschaal in met boter en giet het deeg erin.

4. Bak het deeg in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het goudbruin is.

5. Haal de lapis uit de oven en laat het afkoelen.

6. Bestrijk de lapis met de gesmolten boter en strooi er kaneel over.

7. Serveer de lapis warm of koud. Geniet ervan!

Lapis

Geef een reactie

Schuiven naar boven