Langoustine is een heerlijk voorgerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker, licht gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. In dit recept gebruiken we langoustine, wat een soort kreeft is, en combineren we het met knapperige groenten en een lekkere saus. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol voorgerecht dat iedereen zal waarderen.
Ingrediënten:
– 500 gram langoustine
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes
– 1/2 rode ui, in dunne plakjes
– 1/4 kopje mayonaise
– 1/4 kopje yoghurt
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel dille, fijngehakt
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de langoustine op een bakplaat en bestrijk ze met de knoflook, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, zout en peper.
3. Bak de langoustine in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze gaar zijn.
4. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de komkommer, paprika en ui toe. Bak de groenten gedurende 5-7 minuten, of totdat ze zacht zijn.
5. Maak ondertussen de saus door de mayonaise, yoghurt, mosterd, dille, peterselie en bieslook te mengen.
6. Serveer de langoustine met de gebakken groenten en de saus.