Lamsvlees

Lamsvlees is een heerlijk en sappig stuk vlees dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Het is een veelzijdig stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijk gerecht met lamsvlees kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg lamsvlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano)
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het lamsvlees toe en bak het aan alle kanten aan.

4. Voeg de kruiden, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de rode wijn en het water toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het lamsvlees in ongeveer 45 minuten gaar.

7. Serveer het lamsvlees met aardappelpuree of rijst.

Lamsvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven