Lamsoren

Lamsoren is een heerlijk gerecht dat veel in de Nederlandse keuken wordt geserveerd. Het is een gerecht dat bestaat uit lamsvlees, uien, knoflook, kruiden en tomaten. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te bereiden is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je lamsoren kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsvlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het lamsvlees toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het lamsvlees over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het lamsvlees in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de lamsoren met rijst of aardappelen.

Lamsoren

Geef een reactie

Schuiven naar boven