Lamscurry

Lamscurry is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, sappige curry die je kunt serveren met rijst, naanbrood of chapati. Deze lamscurry is een combinatie van kruiden, tomatenpuree, kokosmelk en verse kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 blikje kokosmelk

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg het lamsvlees toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de kruiden toe en bak ze 1 minuut mee.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

5. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de verse koriander toe en roer goed door.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de lamscurry met rijst, naanbrood of chapati.

Lamscurry

Geef een reactie

Schuiven naar boven