Lams

Lamsvlees is een heerlijke, smaakvolle en veelzijdige vleessoort. Het is een perfecte keuze voor een feestelijke maaltijd of een weekdag diner. In dit recept wordt lamsvlees gecombineerd met knapperige groenten en een heerlijke saus. Het resultaat is een smakelijke, gezonde maaltijd die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsvlees

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje olijven

– 1/4 kopje kappertjes

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak deze 5 minuten.

3. Voeg het lamsvlees toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

4. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht 30 minuten garen.

7. Voeg de olijven, kappertjes en peterselie toe en laat het gerecht nog 10 minuten garen.

8. Serveer het lamsvlees met de knapperige groenten en de heerlijke saus.

Lams

Geef een reactie

Schuiven naar boven