Labneh is een heerlijk, zuur, roomachtig gefermenteerd product dat gemaakt wordt van yoghurt. Het is een populaire snack in het Midden-Oosten en wordt vaak geserveerd met olijfolie, kruiden en knapperige groenten. In dit recept leer je hoe je zelf labneh kunt maken met slechts twee ingrediënten.
Ingrediënten:
– 500 gram Griekse yoghurt
– 2 theelepels zout
Bereidingswijze:
1. Doe de yoghurt in een schone, droge kom.
2. Voeg het zout toe en meng goed.
3. Bedek de kom met plasticfolie en zet deze in de koelkast.
4. Laat de yoghurt minstens 12 uur staan.
5. Haal de yoghurt uit de koelkast en giet de yoghurt in een vergiet.
6. Laat de yoghurt uitlekken in het vergiet.
7. Laat de yoghurt nog eens 12 uur staan.
8. Haal de yoghurt uit het vergiet en voeg eventueel wat extra zout toe.
9. Serveer de labneh met olijfolie, kruiden en knapperige groenten.
Geniet van je zelfgemaakte labneh!