Kweeperenjam

Kweeperenjam is een heerlijke, zoete jam die je kunt maken met kweeperen. Deze jam is perfect om te serveren bij een ontbijt of brunch, of om te gebruiken als topping op een taart of cake. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor kweeperenjam.

Ingrediënten:

– 1 kg kweeperen
– 500 gram suiker
– 2 citroenen
– 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Schil de kweeperen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Doe de kweeperen in een grote pan en voeg de suiker, citroensap en kaneel toe.

3. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten koken. Roer af en toe.

4. Laat de jam afkoelen en giet het in glazen potten.

5. Bewaar de jam in de koelkast.

Eet smakelijk!

Kweeperenjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven