Kung pao chicken

Kung Pao Chicken is een klassieke Chinese gerecht dat wordt geserveerd in veel Chinese restaurants. Het is een pittig gerecht dat bestaat uit kip, pinda’s, groenten en een kruidige saus. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken. Hieronder volgt het recept voor Kung Pao Chicken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels gedroogde chilipepers
2 eetlepels geroosterde pinda’s
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, in dunne ringen gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Meng de sojasaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, chilipepers en knoflook in een kom. Voeg de kip toe en meng goed. Laat het mengsel minstens 30 minuten marineren.

2. Verwarm een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pinda’s toe en bak ze goudbruin. Haal de pinda’s uit de pan en zet apart.

3. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak het gerecht nog 5-7 minuten.

4. Voeg de pinda’s toe en roer alles goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

5. Serveer het gerecht direct met rijst of noodles. Geniet ervan!

Kung pao chicken

Geef een reactie

Schuiven naar boven