Kunefe

Kunefe is een heerlijke, zoete Turkse dessert dat bestaat uit een knapperige korst van kadaif, gevuld met een romige kaas. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd met een zoete honing- of suikerstroop. In dit recept leer je hoe je kunefe thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kadaif
– 500 gram kaas (zoals feta of mozzarella)
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pan en voeg de suiker, kaneel, honing en citroensap toe. Roer goed om te combineren.

3. Leg de kadaif in een ovenschaal en giet de boter-suikermengsel erover.

4. Verdeel de kaas over de kadaif en druk het licht aan.

5. Bak de kunefe in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kadaif goudbruin en knapperig is.

6. Serveer de kunefe warm met een zoete honing- of suikerstroop. Geniet ervan!

Kunefe

Geef een reactie

Schuiven naar boven