Kue mangkok

Kue Mangkok is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt gemaakt met kokosmelk, suiker, meel en een verscheidenheid aan andere ingrediënten. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vaak wordt geserveerd als dessert of als snack. Het is een populaire keuze voor feesten en speciale gelegenheden. In dit recept leer je hoe je Kue Mangkok kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen kokosmelk
– 2 koppen meel
– 1 kop suiker
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel vanille-extract
– 1 eetlepel kaneel
– 1/2 kop gesmolten boter
– 1/2 kop gesneden kokos

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de kokosmelk, meel, suiker, zout, vanille-extract en kaneel in een grote kom. Roer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Voeg de gesmolten boter toe en roer totdat het goed gemengd is.

4. Voeg de gesneden kokos toe en roer totdat het goed gemengd is.

5. Vet een mangkok in met boter en giet het beslag in de mangkok.

6. Bak de Kue Mangkok in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het goudbruin is.

7. Laat de Kue Mangkok afkoelen voordat je het serveert. Geniet ervan!

Kue mangkok

Geef een reactie

Schuiven naar boven