Kue boontjes

Kue boontjes is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt bereid met gebakken boontjes, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk, pittig gerecht dat een perfecte combinatie vormt met rijst of andere zetmeelrijke gerechten. In dit recept leer je hoe je kue boontjes kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram boontjes
– 2 eetlepels olie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de boontjes toe en bak ze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de knoflookpoeder, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, laos, zout en suiker toe en roer goed.

4. Bak nog eens 5 minuten, of totdat de boontjes gaar zijn.

5. Serveer de kue boontjes warm met rijst of andere zetmeelrijke gerechten.

Kue boontjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven