Kruudmoes

Kruudmoes is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het bestaat uit een mengsel van groenten, aardappelen en kruiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kruudmoes kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 blikje kikkererwten

– 1 blikje mais

– 1 blikje erwten

– 1 liter groentebouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de aardappelen, wortels, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en bak dit een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, mais en erwten toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het gerecht over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de kruudmoes in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Serveer de kruudmoes met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Kruudmoes

Geef een reactie

Schuiven naar boven