Kroket surinaams

Surinaamse kroketten zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn gevuld met een heerlijke mix van kruiden, groenten en kip of vlees. De kroketten zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij een Surinaams gerecht. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse kroketten.

Ingrediënten:

– 500 gram kip of vlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
– 2 eetlepels selderij, fijngesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels tomatenketchup
– 2 eieren
– 1 kopje bloem
– Olie om te frituren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zout, peper, suiker en olie toe. Bak de kruiden en groenten tot ze zacht zijn.

2. Voeg het kip- of vleesvlees toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de bloem, paneermeel, korianderblad, peterselie, selderij, tomatenpuree en tomatenketchup toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat het mengsel afkoelen.

5. Klop de eieren in een kom en voeg de bloem toe.

6. Neem een kleine hoeveelheid van het kip- of vleesmengsel en vorm er kleine balletjes van.

7. Haal de balletjes door het eimengsel en daarna door de bloem.

8. Verwarm de olie in een pan en frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier.

10. Serveer de kroketten warm met een salade of een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Kroket surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven