Krentjebrij

Krentjebrij is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat bestaat uit een mengsel van havermout, suiker, boter, melk en krenten. Het is een heerlijk ontbijt of tussendoortje dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt het recept voor krentjebrij.

Ingrediënten:

– 200 gram havermout
– 100 gram suiker
– 100 gram boter
– 500 ml melk
– 100 gram krenten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pan en voeg de havermout toe. Roer goed en laat het mengsel een paar minuten zachtjes koken.

3. Voeg de suiker toe en roer goed.

4. Voeg de melk toe en roer goed.

5. Voeg de krenten toe en roer goed.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak het gerecht in de oven gedurende 25 minuten.

7. Serveer de krentjebrij warm met wat extra suiker of kaneel.

Krentjebrij

Geef een reactie

Schuiven naar boven