Krentenbrood

Krentenbrood is een heerlijk, zoet brood dat heerlijk smaakt als ontbijt, lunch of snack. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten. Met deze recept kun je eenvoudig een heerlijk krentenbrood maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels boter

– 250 ml lauw water

– 150 gram krenten

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng goed.

2. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad is.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Voeg de krenten toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Laat het deeg een uur rusten.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Maak het deeg in de vorm van een brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten.

9. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

10. Geniet van je heerlijke krentenbrood!

Krentenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven