Krentenbol

Krentenbollen zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een klassiek Nederlands gebak dat gemaakt wordt met krenten, suiker, bloem en boter. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor een koffiepauze of als dessert. Hieronder volgt een recept voor krentenbollen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 2 eieren
– 1 zakje gist
– 200 gram krenten
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, eieren en gist in een kom en kneed het tot een deeg.

3. Voeg de krenten toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Verdeel het deeg in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bestrijk de krentenbollen met melk en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

6. Laat de krentenbollen afkoelen en geniet ervan!

Krentenbol

Geef een reactie

Schuiven naar boven