Kouskous

Kouskous is een heerlijk Marokkaans gerecht dat gemaakt wordt van kleine korrels van durum tarwe. Het is een heerlijk, licht en voedzaam gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke kouskous kunt maken met kip, groenten en een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kouskous
– 2 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Kook de kouskous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, tomaten, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kippenbouten toe en bak deze gedurende 10 minuten mee.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5. Voeg de kouskous toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de kouskous met de kip en groenten. Eet smakelijk!

Kouskous

Geef een reactie

Schuiven naar boven