Kouseband

Kouseband is een traditioneel Surinaams gerecht dat bestaat uit gekookte aardappelen, kouseband (een soort Surinaamse pasta) en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor kouseband met korte intro.

Ingrediënten:

– 500 gram kouseband
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel kaneelpoeder
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
– 1/2 theelepel korianderpoeder
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde salie
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel gedroogde dragon

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de kouseband toe. Kook de kouseband volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de gekookte kouseband toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de kouseband met wat extra kruiden eroverheen.

Eet smakelijk!

Kouseband

Geef een reactie

Schuiven naar boven