Köttbullar

Köttbullar, ook wel bekend als gehaktballetjes, zijn een populaire Zweedse gerecht. Ze zijn gemaakt van gehakt, broodkruim, ui, melk en kruiden. Köttbullar worden vaak geserveerd met aardappelpuree, jus of saus, en een groente. Hier is een recept voor köttbullar dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel nootmuskaat
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt, de ui, het ei, de paneermeel, de melk, het zout, de peper, de nootmuskaat en de peterselie in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

5. Serveer de köttbullar met aardappelpuree, jus of saus en een groente.

Köttbullar

Geef een reactie

Schuiven naar boven