Koriander

Koriander is een veelzijdige kruid dat vaak wordt gebruikt in Aziatische, Mexicaanse en Midden-Oosten gerechten. Het heeft een frisse, citrusachtige smaak en een unieke aroma. Koriander is een geweldige manier om smaak toe te voegen aan een gerecht. Hieronder volgt een recept voor een koriander-gerecht dat eenvoudig te maken is en een heerlijke smaak heeft.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje water
– 1/2 kopje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

3. Voeg de knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, gemalen koriander, chilipoeder en zout toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook.

5. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de koriander toe en laat nog eens 5 minuten koken.

7. Serveer het gerecht warm met rijst of naanbrood.

Koriander

Geef een reactie

Schuiven naar boven