Korean fried chicken

Korean Fried Chicken is een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een krokante, knapperige kip met een zoete, pittige saus. Het is een populaire snack in Korea en wordt vaak gegeten als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. Hieronder volgt een recept voor Korean Fried Chicken.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 kop bloem

– 1 ei, geklopt

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 kopje koolzaadolie

Saus:

– 1/4 kopje sojasaus

– 1/4 kopje honing

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel chilipeper, fijngehakt

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel witte wijnazijn

– 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, peper, knoflookpoeder, oregano, tijm en paprikapoeder in een kom.

2. Voeg het ei toe aan de kom en meng alles goed.

3. Voeg de kipblokjes toe aan de kom en meng alles goed.

4. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.

5. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.

6. Verwijder de kip uit de pan en leg ze op een bord.

7. Voeg de sojasaus, honing, sesamolie, gember, knoflook, chilipeper, suiker, witte wijnazijn en sesamzaadjes toe aan de pan en roer alles goed.

8. Voeg de kipblokjes toe aan de saus en roer alles goed.

9. Laat de saus koken totdat de kip gaar is.

10. Serveer de kip met de saus en geniet ervan!

Korean fried chicken

Geef een reactie

Schuiven naar boven