Tortilla de patatas

Tortilla de patatas is een klassiek Spaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, eieren en olijfolie. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke tortilla de patatas.

Ingrediënten:

– 4 aardappelen
– 1 ui
– 6 eieren
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

2. Snijd de ui in dunne ringen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de aardappelen en uien toe. Bak de aardappelen en uien op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.

4. Klop de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

5. Voeg de gebakken aardappelen en uien toe aan de eieren en meng alles goed door elkaar.

6. Verwarm de koekenpan opnieuw en voeg wat olijfolie toe. Giet het eimengsel in de pan en bak de tortilla aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de tortilla warm of koud.

Tortilla de patatas

Geef een reactie

Schuiven naar boven