Koolhydraatarm met courgette

Koolhydraatarme recepten zijn een geweldige manier om gezond te eten en tegelijkertijd calorieën te besparen. Courgette is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept combineer je courgette met een aantal andere ingrediënten om een heerlijke, koolhydraatarme maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de courgetteplakjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de courgette in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, oregano, basilicum, tomatenblokjes, zout en peper toe. Bak de ingrediënten gedurende 5 minuten, of tot de ui zacht is.

4. Voeg de geroosterde courgette toe aan de koekenpan en bak nog eens 5 minuten.

5. Serveer de courgette met de tomatensaus.

Koolhydraatarm met courgette

Geef een reactie

Schuiven naar boven