Koolhydraatarm bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is een heerlijke en gezonde manier om koolhydraten te vervangen. Het is een veelzijdige en smakelijke optie die je kunt gebruiken in veel verschillende gerechten. Met dit recept kun je een koolhydraatarme bloemkoolrijst maken die je kunt gebruiken als basis voor veel verschillende maaltijden. Het is eenvoudig te maken en het is een gezonde en lekkere manier om je koolhydraten te verminderen.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat.

3. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de bloemkool gaar is.

5. Haal de bloemkool uit de oven en laat afkoelen.

6. Doe de geroosterde bloemkool in een keukenmachine en maal tot een fijne rijst.

7. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.

8. Serveer de bloemkoolrijst als basis voor een maaltijd of als bijgerecht.

Koolhydraatarm bloemkoolrijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven