Kokosnoot

Kokosnoot is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel verschillende gerechten kan maken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat zowel zoet als hartig kan worden bereid. In dit recept maken we een heerlijke kokosnoot-curry met kip. De kokosnoot geeft de curry een heerlijke zoete smaak, terwijl de kip een knapperige textuur en een heerlijke smaak aan het gerecht geeft. Dit is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 2 kippenborstfilets
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blik kokosmelk
– 1/2 kopje water
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/4 kopje geroosterde kokosrasp

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kurkuma, komijn, gemalen koriander, garam masala, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenborstfilets toe en bak tot ze gaar zijn.

5. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook.

6. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de geroosterde kokosrasp toe en roer goed door.

8. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de kokosnoot-curry met kip met rijst of naanbrood.

Kokosnoot

Geef een reactie

Schuiven naar boven