Kokosmacronen

Kokosmacronen zijn een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze macronen zijn luchtig, krokant en gevuld met een romige kokosvulling. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie kokosmacronen maken.

Ingrediënten:

– 3 eiwitten

– 150 gram poedersuiker

– 150 gram kristalsuiker

– 150 gram geraspte kokos

– 1 theelepel citroensap

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

Voor de vulling:

– 200 gram roomkaas

– 100 gram geraspte kokos

– 2 eetlepels poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten met een mixer tot ze stijf zijn.

3. Voeg de poedersuiker, kristalsuiker, geraspte kokos, citroensap, vanille-extract en zout toe en mix tot alles goed gemengd is.

4. Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

5. Schep met een lepel kleine hoopjes van het macaronmengsel op het bakpapier.

6. Bak de macarons in de oven gedurende 15-20 minuten. Laat ze afkoelen.

7. Meng voor de vulling de roomkaas, geraspte kokos, poedersuiker en vanille-extract.

8. Leg een macaron op een bord en smeer de vulling erop. Leg hierop een tweede macaron en druk licht aan.

9. Serveer de kokosmacronen.

Kokosmacronen

Geef een reactie

Schuiven naar boven