Kofte gehakt is een heerlijk en smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van lams- of rundvlees, kruiden en specerijen. Het is een gerecht dat veel wordt geserveerd als voorgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je kofte gehakt kunt maken.
Ingrediënten:
– 500 gram lams- of rundvleesgehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels fijngehakte pijnboompitten
– 2 eetlepels fijngehakte amandelen
– 2 eetlepels fijngehakte walnoten
– 2 eetlepels fijngehakte pistachenoten
– 2 eetlepels fijngehakte sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
3. Voeg de olijfolie, peterselie, koriander, pijnboompitten, amandelen, walnoten, pistachenoten en sesamzaadjes toe en meng alles goed door elkaar.
4. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.
5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.
6. Serveer de kofte gehakt met salade en rijst.