Koffiebroodjes

Koffiebroodjes zijn een heerlijke traktatie om te serveren bij een kopje koffie. Ze zijn makkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept worden koffiebroodjes gemaakt met een vulling van roomkaas, walnoten en honing. Deze koffiebroodjes zijn heerlijk zoet en zullen zeker een hit zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 250 gram boter

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 200 gram roomkaas

– 100 gram gehakte walnoten

– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en suiker.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Voeg de eieren en melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

6. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 10 cm.

7. Meng in een kom de roomkaas, walnoten en honing.

8. Verdeel het mengsel over de vierkanten.

9. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

10. Leg de koffiebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

11. Bak de koffiebroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

12. Laat de koffiebroodjes afkoelen en serveer ze met een kopje koffie.

Koffiebroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven