Koekemannetje

Koekemannetje is een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een kleine, ronde koek die wordt gebakken met bloem, suiker, eieren, boter en kaneel. Het is een heerlijk zoet gebakje dat perfect is als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van koekemannetje.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 125 gram boter
– 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, eieren en boter in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de kaneel toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

5. Steek met een koekemannetje-vormpje kleine ronde koekjes uit het deeg.

6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

8. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Koekemannetje

Geef een reactie

Schuiven naar boven