Koe loe kai

Koe loe kai is een traditioneel Thais gerecht dat bestaat uit kip, kokosmelk, kruiden en groenten. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept gebruiken we kip, maar je kunt ook andere vlees- of vissoorten gebruiken. De kokosmelk en kruiden geven het gerecht een heerlijke smaak. Met deze stappen kun je een heerlijke koe loe kai maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode peper, fijngehakt

– 2 eetlepels Thaise currypasta

– 1 blik kokosmelk

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 eetlepel vissaus

– 1 eetlepel palmsuiker

– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden

– 1/2 paprika, in blokjes gesneden

– 1/2 bosje koriander, fijngehakt

– 1/2 bosje basilicum, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5-7 minuten.

3. Voeg de currypasta toe en bak deze 1 minuut mee.

4. Voeg de kokosmelk, sojasaus, vissaus, palmsuiker, komkommer, paprika, koriander en basilicum toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Laat het gerecht nog 5-7 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de koe loe kai met rijst of noodles.

Koe loe kai

Geef een reactie

Schuiven naar boven