Knolvenkel

Knolvenkel is een heerlijke groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vezels, vitamine C, kalium en foliumzuur. Het is ook een lekkere manier om je maaltijd wat meer smaak te geven. In dit recept laten we je zien hoe je knolvenkel kunt bereiden met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 knolvenkel
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de knolvenkel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de plakjes knolvenkel op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

4. Bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

5. Rooster de knolvenkel in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de plakjes knolvenkel gaar zijn.

6. Serveer de knolvenkel warm als bijgerecht of als hoofdgerecht. Geniet ervan!

Knolvenkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven