Knoedel

Knoedel is een klassiek Oostenrijks gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een deegbal die wordt gekookt in kokend water. Knoedel kan worden gegeten als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke knoedel kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen bloem

– 2 eieren

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1/2 kop koud water

– 1/2 kop geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, eieren, olijfolie en zout in een kom.

2. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

3. Voeg de geraspte kaas toe (optioneel).

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap.

5. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 2 cm.

6. Rol elk stuk deeg in een bal.

7. Breng een pan met water aan de kook en voeg de knoedels toe.

8. Kook de knoedels gedurende 10-15 minuten.

9. Serveer de knoedels met een saus naar keuze.

Geniet van je knoedel!

Knoedel

Geef een reactie

Schuiven naar boven