Knakworst

Knakworst met aardappelpuree is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat heerlijk smaakt. In dit recept wordt knakworst geserveerd met aardappelpuree en een simpele groentesaus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 4 knakworsten
– 1 kilo aardappelen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 liter kippenbouillon
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook.

3. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

6. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

7. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

8. Giet de aardappelen af en pureer ze met een staafmixer.

9. Voeg de saus toe aan de aardappelpuree en roer goed.

10. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

11. Leg de knakworsten op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15 minuten.

12. Serveer de knakworsten met de aardappelpuree en de saus.

Knakworst

Geef een reactie

Schuiven naar boven