Kliswortel

Kliswortel is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vezels, vitamine C, kalium en magnesium. Het is ook een goede bron van antioxidanten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een gezond dieet. In dit recept gebruiken we kliswortel om een heerlijke, gezonde maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 kliswortels, geschild en in stukjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje tomatenpuree

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de kliswortel, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de erwten, kikkererwten, tomatenpuree en water toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de peterselie toe en roer goed door.

7. Verdeel het gerecht over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht 25 minuten.

8. Serveer de kliswortel met rijst of een andere warme granen. Geniet ervan!

Kliswortel

Geef een reactie

Schuiven naar boven