Klesie

Klesie is een traditionele Nederlandse maaltijd die bestaat uit aardappelen, groente en vlees. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te bereiden is en heerlijk smaakt. In dit recept leer je hoe je klesie kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 500 gram rundergehakt
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.

5. Voeg de paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de klesie met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Klesie

Geef een reactie

Schuiven naar boven