Klepon

Klepon is een traditioneel Indonesisch gebak dat wordt gemaakt met kokosrasp, palm suiker en pandan. Het is een heerlijk zoet gebak dat een populaire snack is in Indonesië. In dit recept leer je hoe je klepon thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kokosrasp

– 1 kopje palm suiker

– 1 theelepel pandan extract

– 2 eetlepels kokosolie

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje warm water

Instructies:

1. Meng de kokosrasp, palm suiker, pandan extract, kokosolie en zout in een kom.

2. Voeg het warm water toe en kneed het deeg tot het een glad deeg vormt.

3. Verdeel het deeg in kleine balletjes en druk ze plat.

4. Verwarm een koekenpan en bak de klepon aan beide kanten goudbruin.

5. Serveer de klepon warm met een kopje koffie of thee. Geniet ervan!

Klepon

Geef een reactie

Schuiven naar boven