Kleine appeltaart 20 cm

Kleine appeltaart is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Deze kleine appeltaart is perfect voor een klein gezelschap of als een lekker tussendoortje. Met deze recept kun je een heerlijke kleine appeltaart maken van 20 cm.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram koude boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels koud water

– 2 appels

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels rozijnen

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker en koud water in een kom tot een deeg.

3. Vet een 20 cm taartvorm in met boter.

4. Verdeel het deeg over de taartvorm en druk het aan.

5. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.

6. Verdeel de appelplakjes over het deeg.

7. Bestrooi de appelplakjes met kaneel, bruine suiker, boter, rozijnen en amandelschaafsel.

8. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten.

9. Laat de taart afkoelen en serveer.

Kleine appeltaart 20 cm

Geef een reactie

Schuiven naar boven