Klassieke hummus

Hummus is een klassiek gerecht uit het Midden-Oosten dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, veelzijdige dip die gemaakt wordt van kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en kruiden. Het is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met een gezonde, smaakvolle snack. Hieronder volgt een recept voor klassieke hummus.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten (uit blik of gekookt)

– 2 eetlepels tahin

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen paprika

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen kardemom

– 1 theelepel gemalen nootmuskaat

– 1 theelepel gemalen zwarte peper

Instructies:

1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal tot een fijne puree.

2. Voeg de tahin, knoflook, citroensap, olijfolie en kruiden toe en mix tot een gladde, smeuïge dip.

3. Breng op smaak met zout en peper.

4. Serveer de hummus met pita of andere geroosterde broodjes.

5. Geniet!

Klassieke hummus

Geef een reactie

Schuiven naar boven