Klapstuk

Klapstuk is een klassiek Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijk stuk vlees dat wordt gekookt in een saus van wijn, bouillon, kruiden en specerijen. Het resultaat is een sappig, smaakvol stuk vlees dat perfect past bij aardappelpuree en groenten. Hieronder volgt een recept voor klapstuk.

Ingrediënten:

– 1 kg klapstuk
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kop rode wijn
– 1/2 kop kippenbouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het klapstuk toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de wijn, bouillon, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en zet de ovenschaal in de oven. Laat het klapstuk in ongeveer 1,5 uur gaar stoven.

6. Serveer het klapstuk met aardappelpuree en groenten.

Klapstuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven