Klaphamer poeder is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen kan genieten. Hieronder volgt een recept voor klaphamer poeder.
Ingrediënten:
– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 100 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano, etc.)
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en voeg de uien, spek en kruiden toe.
3. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Roer alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in de oven.
5. Bak de klaphamer poeder gedurende 30-35 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn.
6. Serveer de klaphamer poeder warm met wat extra kruiden naar smaak.
Eet smakelijk!