Kipragout

Kipragout is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Franse saus die wordt gemaakt met kip, wijn, champignons en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met rijst, pasta of aardappelen. Hieronder volgt een recept voor kipragout.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 kopje champignons, in plakjes
– 1/4 kopje kappertjes
– 1/4 kopje olijven, in plakjes
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kipfilets toe. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot de ui glazig is.

4. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.

5. Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, oregano, champignons, kappertjes en olijven toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de kip toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.

7. Doe de saus met kip in een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 20 minuten.

8. Serveer de kipragout met rijst, pasta of aardappelen.

Kipragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven