Kippensoep

Kippensoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Deze kippensoep is een eenvoudige versie die je in een paar stappen kunt maken. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel peper
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de uien, knoflook, wortels, selderij, aardappelen, laurierblaadjes, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken.

5. Haal de kippenbouten uit de soep en verwijder het vlees van de botten. Voeg het vlees terug toe aan de soep.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Kippensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven